Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Forside

Et liv i det fri kan forme sig på mange måder.


Øl, vin og saft

Efterhånden breder den oprindelige hjemmeside omkring et liv i det fri sig til mere end det.

Det var udgangspunktet med at lave sine tørrede madvarer selv der førte til røgning og saltning.

Nu er det så fremstilling af diverse drikke. Det er ikke lige til et liv med rygsæk, men det går nok.

Birkesaft

Vi har hørt meget positivt om birkesaft og da vi har et par birketræer i haven, kan vi da lige så godt afprøve det.

Der bores et hul med et 10 mm bor.

Det bores skråt, så saften kan løbe ud.

Vi borede ca. 10 cm ind i træet.

Hullet blev derefter skyllet med vand.

Så blev en siliconeslange presset lidt ind i hullet.

Slangen var ført i gennem et hul i låget på en plastbeholder.

Nu var saftopsamlingen klar.

Et problem: der kom ingen saft.

Tidlig februar er for tidlig. Saften stiger først omkring 1.marts. Og så fungerer det.

Midt i marts kom der næsten ingen saft. Vi lavede et nyt hul og så fyldtes dunken i løbet af et døgn.

Det sidste nye angående de gamle huller er, at de ikke skal lukkes. Det skulle være sundere for træet, at den selv lukker og heler.

Hvad skal vi så bruge birkesaften til? Vi drikker det koldt lige som vand. I starten skuffede det. Det smagte ikke af ret meget, men i slutningen af marts syntes det at smage af mere. Jeg foretrækker det klart frem for postevand.

Vi har nu fyldt en plastikvinballon med birkesaft. Der skal laves birkevin. Den er jeg dog lidt skeptisk over for, men det må jo prøves. Det kan i værste fald ende med alkoholisk birkesaft.

Det endte galt. Udrikkeligt. Når vi prøver igen, vil jeg koge alt birkesaften først.

 

Opdateret 20/11/2014

Besøg  
080701