Vi bruger Cookies!     

         
 X     
De halvgamle boxere

Et liv i det fri kan forme sig på mange måder.


Kanoture

Vand har altid virket tiltrækkende. Kanoer tiltrak også. Jeg havde jo læst om den i diverse indianerfortællinger. Fra at leje kano for et par timer ad gangen på Silkeborgsøerne, udviklede det sig. 

Når man stille flyder afsted på en å, er man i en helt anden verden. Selv gennem civiliserede områder opleves verden på en helt anden måde. Her holdes konstant øje med næste snoning eller forhindring. Kanoen skal justeres, så man ikke styrer ind i brinken eller udhængende grene. Dyrelivet er meget tæt på. Mange dyr kigger bare på kanoerne med indhold til stor glæde for os. Andre flygter, men kan vi nå at se dem, er det jo også spændende. Svanerne derimod kan finde på at brede vingerne ud og bruse frem mod kanoerne. Så er det os, der udviser en vis respekt og drejer kanoerne, så vi passerer svanerne i den anden side af åen, men spændende er det.

Turene kan også være mindre blide. At passere i en sø i stærk blæst og bølger ind fra siden er en kamp. Jeg behøves vel ikke at skrive, at det også er en nydelse. At sejle en hel dag i silende regn er også noget helt andet. Vandet må konstant tørres op fra bunden. Man har en lille nervøsitet for at soveposen skal blive våd. Det ville være noget af det værre. Når så dagen ender med, at man kan tørre tøjet er oplevelsen god. Ender den med våd sovepose og mere regn, så må det tages som en oplevelse. En af dem: "kan du huske dengang.."

De første længere ture foregik sammen med min barndomsven i lejede kanoer i Sverige. Vi kørte derop på motorcykel. En fin kombination.

Kanotur i Sverige

Sidenhen har vi fået rådighed over et par kanoer, som har medført, at den lille kernefamilie skal på mindst en kanotur om året.

Skjern å

Storåen 2010

Kanoerne har også været en tur i Sverige sammen med barndomsvennen og vores døtre.

 

 

 

Besøg  
090501